mat-inf-fiz był wprowadzony w zeszłym roku pod tą nazwą, więc trudno mi się wypowiadać na temat ich rozkładu jazdy, aledo tego co Mahdi powiedział trudno się przyczepić. Z wyjątkiem punktu pierwszego.
techinf, czyli to co mają wszystkie klasy to bzdety w stylu Worda, Excela, Accessa, póęniej człowiek uczy się podstaw matematycznego Derive - obliczenia, wykresy, pochodne/całki (tego i tak nikt nie rozumie dopóki nie przetłumaczy matematyk i fizyk [w domyśle Mr. Szytmonik]).
Informatyka - na dotychczasowym matfizie dwie godziny w drugiej klasie, na matinfie po dwie godziny w drugiej i trzeciej, jak teraz jest na matinffizie nie wiem - to podstawy algorytmiki, w tym rysowanie schematów blokowych w ELI, potem Pascal, wyłącznie w konsoli i szczerze mówiąc - jeśli chcesz to w miarę umieć to musisz nauczyć sie na własną rękę, bo w szkole trudno. I nie przekonacie mnie że jest inaczej po tym jak zobaczyłem pętlę for w wykonaniu profesora. Co do rzeczy ciekawszych - none. Spodziewanie się ambitnych rzeczy w Pacalu to nadużycie, o C/C++, Delphi itp. możesz pomarzyć, niestety. A z Logo, Mahdi, to ci się chyba gimnazjum przypomniało, bo w liceum żółwikiem to nie przypominam sobie żebyśmy rysowali 
Co do czasu - jak ktoś chce, to czasu znajdzie dostatecznie dużo poza kilkoma "gorącymi" okresami w roku - przed Bożym Narodzeniem, przed feriami, przełom maja/czerwca, kiedy to odnosi się wrażenie że wszyscy nauczyciele się zmówili przeciwko uczniom. Poza tym, jeśli ktoś jest inteligentny i ma trochę szczęścia, to może osiągnąć dobre wyniki bez harówki i jeszcze robić to co się lubi.
Co do rozszerzenia - klasa co roku dysponuje jedną godziną, którą można poświęcić na dowolny przedmiot - klasy o ścisłym profilu biorą oczywiście matmę lub fizykę. Nauczyciel robi zazwyczaj wtedy rzeczy ciut ciekawsze niż w programie lub poświęca ją na ćwiczenie tego co się aktualnie robi.
kadra - co do informatyków opinii jednoznacznej nie mam, matematyka/fizyka - na poziomie.
A offtopikiem zajeżdżając - zapraszamy, świetna szkoła, świetni ludzie i nauczyciele, świetny klimat. Aż żal mi kończyć